Olasz motorgyártót vesz a Mercedes?

2014.09.17. 12:03

A közelmúltban már felröppentek a pletykák, melyek szerint a Fiat ajánlatot tenne az MV Agustáért. A dögös motorkerékpárjairól ismert olasz gyártónak ugyanis szüksége lenne egy biztos anyagi háttérrel rendelkező befektetőre, így kézenfekvő lenne, ha országon belül oldódna meg a probléma. Kérdés azonban, hogy a Fiatnak szüksége van-e egy újabb, fejlesztésre váró márkára, miközben már meglévő érdekeltségeibe is jelentős energiát kell fektetnie.

Most azonban a Fiat mellett a Mercedes is bekerült a képbe. A németek a gyári tuningrészlegen, az AMG-n keresztül szerezhetnek részesedést az MV Agustánál. Esetükben ugyan egyelőre nem a teljes felvásárlásról van szó, csupán egy 20 százalék körüli részvénycsomagról, a hírek szerint azonban már ez is sokat segíthet a motorgyár működésében.

Az egyik, motorkerékpárokkal foglalkozó internetes olasz lap, a Motociclismo információi szerint az MV Agusta sorsát érintő változásokra hamarosan fény derül. A novemberi, milánói EICMA motorkiállításon ugyanis várhatóan hivatalos bejelentést is tesznek arról, kivel és hogyan sikerült megállapodniuk.