Három új BMW jön ősszel

2014.09.18. 10:57

Három új modellt is bemutat a szeptember végén kezdődő, kölni Intermot motorkiállításon a BMW. A németek egyelőre nem beszéltek teljesen nyíltan arról, hogy melyik három gépről van szó, azt azonban már megerősítették, hogy az egyik az S1000RR sportmotor felfrissített változata lesz.

BMW S1000RR
BMW S1000RR

Erről egyelőre annyit tudni, hogy a blokkon is módosítottak, az idomokat átdolgozták és új kipufogórendszert is terveztek neki. Az S1000RR emellett megkapja a HP4-ből ismert DDC-t (dinamikus csillapítás-szabályozást), amely lényegében számítógép által felügyelt elektronikus futóműállítást takar. Emellett a KTM által is alkalmazott Bosch MSC-rendszert és egyéb segédleteket is használhatnak majd vélhetően a BMW motorosai.

Ami a másik két modellt illeti, a bajorok egyelőre titokzatoskodnak. Egyes források szerint azonban ősszel érkezhet meg az S1000XR névre keresztelt túra-sportgép is, mely a Ducati Multistradájának riválisa lehet. Harmadikként a merészebb várakozások a Concept Roadster sorozatgyártású változatát nevezik meg, de az sem kizárt, hogy a végeredmény a tanulmányhoz képest jóval visszafogottabb lesz, és a korábbi R1200R-ek sorába illeszkedik majd.

A kölni Intermot szalon a nagyközönség előtt október elsején nyitja meg kapuit, azonban a szeptember 30-i sajtónapon a legtöbb gyártó már megmutatja újdonságait. Így tesz majd a BMW is, tehát a három új, vagy felfrissített bajor gépet kevesebb mint két hét múlva láthatjuk.