2014.10.01. 18:05

A KTM-nél nem igazán tudták titkolni, hogy új túraenduróval készülnek az őszi motorkiállításokra. Az 1290 Super Adventure-t már augusztusban meglesték a kémfotósok, és a nevéből már a műszaki megoldásokra is lehetett következtetni.

A túragép is megkapta tehát a Super Duke 1301 köbcentis V2-esét, amelyet azonban egy kissé átdolgoztak és áthangoltak. A 180 lóerőből így 160 maradt, a 144 newtonméter viszont 150-re nőtt. Szintén nem mondható váratlan húzásnak, hogy a Bosch MSC biztonsági rendszere alapfelszereltségként jár a Super Adventure-höz. Nem maradhatott ki a tempomat, a kipörgésgátló, a félaktív futómű és a kanyarkövető fényszóró sem, de az emelkedőn való elindulást is elektronika segíti.

A magas szélvédő, a fűtött ülés és markolat és a 31 literes üzemanyagtartály mind-mind a túrázók kényelmét szolgálják. A gyártó nemes egyszerűséggel a legbiztonságosabb túramotornak nevezi újdonságát. Az mindenesetre a képekből és adatokból is kitűnik, hogy egy kellő erőtartalékokkal rendelkező, gazdagon felszerelt gépet kapunk az osztrákoktól. Kérdés, hogy mennyit kell majd érte kicsengetni.