Motorkerékpárt gyárt a Ferrari?

2014.10.08. 10:28

Motorkerékpáron dolgozhatnak a Ferrari mérnökei. Erre utal legalábbis néhány kiszivárgott szabadalmi vázlat. Ezekről ugyan túl sokat még nem lehet tudni, annyi viszont biztos, hogy V-elrendezésű blokkról van szó, és két vagy több hengerről.

Egyelőre persze arról sincsenek információk, hogy milyen stílusú motorkerékpárról lenne szó. Egyes források szerint egy V2-es blokk köré épülő cruiser lehet az eredmény – igaz, a Ferraritól elsőre talán sportmotort várnánk. Mindenesetre ha már valóban a szabadalmi papírokat intézik, nem is lehet olyan messze egy kétkerekű Ferrari bemutatása.

Más kérdés, hogy a leköszönő elnök, Luca di Montezemolo és a Fiat-főnök, Sergio Marchionne utolsó közös sajtótájékoztatóján is felmerült a motorgyártás kérdése, akkor azonban még cáfolták ezeket az értesüléseket. Egy ilyen lépés azonban korántsem tűnne logikátlannak.

A nagy autógyártók közül ugyanis a Volkswagen-konszernnek is van már motorkerékpár-ipari érdekeltsége: ők az Audin keresztül birtokolják a Ducatit. Az olaszok másik legendás motormárkáját, az MV Agustát pedig épen a Mercedes-AMG környékezte meg. A Ferrarinál szintén beleférhetne egy elegáns vagy sportos gép az arculatba – ennek minden bizonnyal a vevőköre is meglenne, a Ferrari-tulajdonosok aligha sajnálnák a pénzt egy exkluzív motorra.