A brazil motoros rendőr nem szarozik

2014.11.02. 16:22

Mint a moziban: észreveszik a rablót, megfordulnak, nyélgázon, a forgalommal szemben is üldözik, majd pillanatok alatt lefegyverzik. Ahogy kell.

Brazil motoros rendőrre rögzített testkamera vette fel az esetet, amikor járőrözés közben egy motoros rablóra figyeltek fel. Rövid üldözés és egy perc múlva a gyanúsított a földön feküdt, lefegyverezve. Profi munka a javából.

Az ilyen videókat elnézve mindig elgondolkodom, miért van olyan kevés enduró a rendőrmotorok közt. Ezek a keskeny, könnyű és mozgékony gépek városi környezetben is jól jöhetnek, nem akadály egy komolyabb padka, a lámpánál szorosan álló autók sora. A két motoros itt is olyan hatékonyan ugratott át a járdaszigeten, slisszolt át a kocsik közt, hogy csak pislogtam. Ha pedig le kell térni az aszfaltról, egy ilyen enduró megint csak sokkal jobban kezelhető, mint egy másfél-kétszer ilyen nagy és nehéz járőrmotor. Oké, országúton, autópályán jobbak a nagy dögök. De városban? Vajon mit hagytam ki a számításból, miért nincs nálunk járőr-enduró?