Keményen készül a visszatérésre az Aprilia

2014.11.30. 12:55

Az Aprilia számára mindig is kiemelt jelentőséggel bírt a motorversenyzés. Elég, ha csak a francia Sylvain Guintoli idei Superbike vébécímére, vagy Talmácsi Gábor százhuszonötösök között aratott 2007-es sikerére gondolunk. Sőt, Valentino Rossi is az olasz márkával kezdte MotoGP-pályafutását 1996-ban, egy év múlva pedig ugyancsak egy Aprilia nyergében lett 125-ös világbajnok.

A királykategóriából 2004-ben szállt ki a márka, tíz év után pedig úgy döntöttek, visszatérnek. Kezdetben arról szóltak a hírek, hogy 2016-ban szállnak be ismét, most viszont már biztos, hogy 2015-ben ott lesznek a versenyeken. Ennek érdekében a felkészülést is megkezdték, Jerezben egy háromnapos tesztet teljesítettek.

Alvaro Bautista 131, Marco Melandri pedig 123 kört futott a spanyolországi aszfaltcsíkon. Legjobb idejük 1:40.600 volt – összehasonlításként az idei futam 1:39.841-es leggyorsabb körét Marc Marquez jegyezte a Hondával. Bár az Apriliánál is úgy vélik, hogy van még hova fejlődni, összességében elégedettek az eredménnyel, és bizakodva várják a februári, malajziai gyakorlást.

A MotoGP projektet felügyelő Romano Albesiano úgy fogalmazott, értékes információkat és adatokat gyűjtöttek, többek közt az új blokkal kapcsolatban is. Bár az időjárás nem volt mindig ideális a teszt során, a két pilóta is pozitívan értékelte az elmúlt napokat. Azt mondják, kemény munkát végeztek, a csapaton belül pedig jó a hangulat.