Mérföldkőhöz ért a Ducati

2014.12.16. 08:50

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a napokban a Ducati. Az olasz motorgyártó üzemében ugyanis elkészült az egymilliomodik motorkerékpár, nevezetesen egy Monster 1200 S. Ez a szám persze jócskán elmarad attól a háromszázmilliótól, amit néhány hónappal ezelőtt a Honda ért el – igaz, a japánok a kisköbcentis motorokat is ontják a gyártósorról, míg a Ducatira a robogók és kisebb gépek gyártása nem jellemző.

Az ünnepi példányt maga Claudio Domenicali, a márka tavaly kinevezett vezérigazgatója adta át új tulajdonosának, a 47 éves Cinisello Balsamónak. Domenicali úgy fogalmazott, az elmúlt évtizedekben a gyár egymillió Ducatisti (ducatis, rajongó) álmát teljesítette. Köszönetet mondott a dolgozóknak is, akik hatékonyan és jól dolgoznak annak érdekében, hogy minőségi és vágyott járművek készüljenek. Az átadásra egy kisebb ünnepséget is rászerveztek a milánói Audi City Lab-ban, amely egy ideiglenes karácsonyi kiállításnak ad otthont.

Csak emlékeztetőül: a Ducatit 1926-ban alapította Antonio Cavalieri Ducati és három fia. Kezdetben rádióalkatrészeket gyártottak, a motorkerékpárok felé a negyvenes évek második felében kezdtek el nyitni. A márka 2012-ben lett a Volkswagen-csoport tagja, amikor a konszern az Audi AG-n keresztül felvásárolta azt. Az olaszok az elmúlt években folyamatos növekedést produkálnak a piacon.