Nemsokára jön az új Africa Twin

2014.12.18. 13:26

A Honda novemberben, a milánói motorkiállításon, az EICMA-n leplezte le a legújabb kalandmotorjának a prototípusát, a True Adventure-t. A korábban CRF1000 néven is emlegetett Africa Twin utódba a hagyományoktól eltérően kéthengeres motort építettek be – várhatóan 100-110 lóerő körüli teljesítménnyel fog rendelkezni, ami elégnek ígérkezik a 200 kilogramm alatti menetkész tömegű motorhoz.

A tervezésnél fontos szempont volt a valós terepképesség, így elöl 21, hátul 17 collos kerék található, amire a bemutató idejére rendes endurógumikat húztak.
Már a kiállításon lehetett sejteni, hogy a True Adventure lényegében már készen áll a sorozatgyártásra, most pedig el is kezdték a beetetést. Két videót tett közzé a Honda, amiket látva elkezd összefutni a nyál a szájban.

Az első videóban a Honda XRV750 Africa Twin sportsikereiről emlékeznek meg – sőt egy-két snittben még a Honda NX650 Dominator is felbukkan.

A második videó a világjárókról szó, akik különböző Hondákkal vágtak neki a végtelennek - mindegy, hogy Honda C90-nel, CRF250-nel vagy Africa Twinnel hagyták maguk mögött kilométerek tízezreit, közös bennük, hogy a kalandokat keresték.