Dakar-kompozíció a szobádba

2014.12.30. 08:41

Van még néhány nap a szabadságból, vagy a téli szünetből, de nem tudod mivel eltölteni? A Yamaha kiváló unaloműzőt kínál a motorbolondoknak. Tavaly ilyenkor Valentino Rossi egyik legendás előzéséről készítettek egy kompozíciót, amelynek sablonjait letöltve otthon bárki felépíthette azt a bizonyos Laguna Seca-i kanyart, ahol a Doktor lenyomta Casey Stonert.

Ezúttal a közelgő Dakarra készülhetünk fel a japán gyártó segítségével. Egy kiváló terepralis összeállítást készíthetünk el ugyanis papír, olló, ragasztó és némi kézügyesség segítségével. A tervezők a legapróbb részletekig megalkották Stephane Peterhansel 1995-ös és Cyril Despres 2014-es versenymotorját. A váz vagy éppen a kerekek összerakása még egy gyakorlott kéznek sem lehet igazán egyszerű.

A két gépen kívül persze a motorosokat és a környezetet is el lehet készíteni, de aki nem szeretné otthonában tudni a teljes kompozíciót, annak részeit külön-külön is le lehet tölteni a Yamaha külön erre a célra létrehozott oldaláról. Figyelem, időrabló szórakozás, igazi türelemjáték, ugyanakkor tartalmas, akár családi kikapcsolódás.

A sablonok letölthetők innen.

Akit inkább Rossi előzése érdekel, ide kattintson.

Ha pedig ez sem lenne elég, itt is lehet válogatni.