Visszatér a Gamma és a Katana

2015.01.06. 17:56

Alig röppent fel a pletyka, hogy várhatóan egy turbós hatszázassal robban be a Suzuki a középkategóriás motorok mezőnyébe, érkezett is a legújabb hír, ami részben megerősíti az előző feltevést. A japán gyártó újra regisztráltatta a szabadalmi hivatalban a legendás Katana és Gamma modellneveket és a hozzájuk tartozó logókat.

A Gamma név korábban az 1985 és 1987 között gyártott Suzuki RG500-hoz tartozott. A négyhengeres kétütemű motorral szerelt 500-as superbike 94 lóerős teljesítményre volt képes, amihez 154 kilós száraz tömeg tartozott – vagyis ment mint a disznó, de a közönség addigra már a négyütemű motorok felé fordult, így mindössze 9284 darab készült belőle.


A Katana nevet a Suzuki 1981-ben kezdte használni különböző sportos utcai motorokon – ha engem kérdeznek, ez a név jobban passzolna a turbós Recursion szériaváltozatához, míg a Gamma nevet hiba lenne elkoptatni a középkategóriában.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.