Felvillanyozzák az Indiant?

2015.01.16. 09:17 Módosítva: 2015.01.16. 09:17

Az elsősorban elektromos motorkerékpárjairól ismert Brammóval szövetkezett a Polaris. A jövőben ezzel a Brammo kizárólag az elektromos hajtásláncok tervezésére, kivitelezésére és fejlesztésére összpontosíthat, projektjeit új partnere befektetőként is támogatja.

A Polaris cserébe az így fejlesztett elektromos hajtásokat és akkucsomagokat beépíti saját modelljeibe. Nemcsak motorkerékpárokról van itt szó, hanem akár quadokról és hómobilokról is. A villanyos megoldásokat azonban nem sajátítják ki: beszállítóként, közösen más gyártókhoz is eljutatják. A két vállalat már az elmúlt években is sikeres együttműködést folytatott, ezt pedig most szorosabbra fűzték.

A hírek szerint az idei év végére elkészülhetnek a közösen készített elektromos motorkerékpárok is. A Polaris jelenleg a Victory és Indian márkákat birtokolja, így akár az sem elképzelhetetlen, hogy a Harley-Davidson mintájára az Indiannál is megjelenik a kínálatban az első villanyhajtású modell.

Bár az együttműködéssel kapcsolatban még sok a kérdés, az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy ezzel a lépéssel a Polaris megerősíti pozícióját az alternatív hajtású járművek piacán.