Eladási rekordot döntöget a BMW

2015.01.20. 09:07

Elég jól megy a szekér a BMW motorgyártó részlegének. Már tavaly nyáron is látszott, hogy 2014 sikeres év lesz a számukra, akkor ugyanis féléves eladási rekordot könyvelhettek el, most pedig az is kiderült, hogy a lendület nem fogyott el a második félévben sem.

Összesen 123945 motorkerékpárt és robogót értékesítettek 2014-ben – ez pedig 7,2 százalékos növekedést jelent a 2013-as adatokhoz képest. A bajorok ráadásul először lépték át a 120 ezres álomhatárt, amire kimondottan büszkék is.

Ha a legnépszerűbb modelleket akarjuk felsorolni, nem ér minket nagy meglepetés. Szinte már hagyományosan a nagy GS-ből (azaz az R 1200 GS-ből) fogy a legtöbb. Ez tavaly 24380 darabot jelentett: az összes eladott motor mintegy ötödét. Az Adventure változatból további 16 ezer talált gazdára, az R 1200 RT-ből pedig 12 ezer. Nem ment rosszul a kilencvenedik évfordulós R nineT sem, igaz, annak eladásai már tízezer alatt maradtak (8488 darab).

A hazai, német piac mellett pedig többek közt az USA-ban, Franciaországban, Olaszországban és Brazíliában is népszerű a márka. Nem csoda, ha önbizalmat kaptak, és jövőre tovább fejlődnének.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.