A Mahindra átveszi a Peugeot irányítását

2015.01.22. 10:57

Lezárultak a tárgyalások, aláírták a szerződést: 51 százalékkal többségi tulajdont szerzett a Peugeot motorgyártó részlegében az indiai Mahindra. A megbeszélések még tavaly októberben kezdődtek, mostanra pedig minden részletben sikerült megegyezni. A Mahindrának összességében 28 millió euróba került az üzlet.

A kétkerekűek világában a Peugeot jelenleg elsősorban a robogók piacán van jelen. Van elektromos gépük, kis- és nagytestű robogójuk, mopedjük, de még háromkerekűjük is. Igaz, talán egyik sem örvend olyan népszerűségnek, mint évekkel ezelőtt a Speedfight. Sokan ugyanis inkább a neves japán gyártók típusai közül válogatnak, vagy olcsó kínai motort visznek haza.

A Mahindra úgy tekint a Peugeot-ra, mint az egyik legrégebbi európai gyártóra. A franciák ugyanis az 1800-as évek végétől vannak jelen ebben a szegmensben. A modellpalettát pedig a hírek szerint nem akarják összeolvasztani sajátjukkal – a Peugeot-t feljebb próbálják majd pozícionálni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.