Már megjelenés előtt átépítették a Ducati Scramblert

2015.01.23. 15:58 Módosítva: 2015.01.23. 16:07

Még el sem kezdődött a Ducati Scrambler forgalmazása, de már három kivételezett motorépítő átalakíthatta a saját szája íze szerint. A kész műveket a bevezető kampány részeként az olaszországi Motor Bike Expón állították ki.


A Deus Ex Machina, az Officine Mermaid és a Mr. Martini műhelyeket kérték fel a projekthez, akik a Ducati Scrambler egy-egy kivitelét gondolták tovább. A Deus a Full Throttle nevezetű, flat-track ihletésű modellt vette alapul, és teljesen szokatlan irányba vitték el: egy rajzfilmfigura és a fröccsöntött strandlapátok keresztezésének tűnik, az eredetiségét viszont nehéz vitatni.

Az Officine Mermaid az alapból terepes elemekkel rendelkező Urban Endurót építette át. A végeredmény már egy klasszikus értelemben is tökéletes scrambler: enduró kerkeket és bütykös gumikat tettek alá, a masszív fordított teleszkópvillát vékony, hagyományos szárakra cserélték, a LED-es első lámpa helyére pedig egy kis sárga lencsés fényszórót szereltek.

A Mr. Martin egy Classic-ot faragott egyedivé, de az eredmény meglehetősen kusza lett, mintha nem tudtak volna dönteni a stílusok között. Egy flat track üléshez próbáltak scrambleres Zard kipufogót és café raceres fejidomot passzintani – csúnya éppen nem lett, de különös sem.