Plusz egy hengerrel száll harcba a Honda

2015.01.26. 15:22

A japán Young Machine címlapon robbantotta a hírt, hogy a Honda valódi választ ad Yamaha R25, R3 és Kawasaki Ninja 300 trióra. Ezek ugyanis kéthengeres motorjukkal tényleg sportos hangulatot árasztanak, míg a CBR250 az egy hengerével csak a külsőségeket adja.

A japán Young Machine címlapja
A japán Young Machine címlapja

Egy ekkora sportmotorra Európában szerény lenne a kereslet, de nem is ez a cél: a hatalmas indonéz és indiai piac lebeg a szemük előtt, ahol jelenleg megszámlálhatatlan motor fogy a negyed liter alatti kategóriában.

A Young Machine értesülése szerint az alapot a CBR300R adná, legalábbis ami vázat, a futóművet és a fékeket illeti. A motorról viszont egyelőre kevés az információ, a kézenfekvő soros kéthengeres blokk mellett egy opcionális V2-est is emlegetnek, így lehet, hogy a most még K64A kódnéven emlegetett típus nem is CBR2500RR lesz, hanem egy új VTR250-et készítenek elő.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.