Mellézuhant a repülő – túlélte

2015.01.29. 10:58

Amikor az indiai Loon Singh felébredt, és elindult kézbesíteni az esküvőjére szóló meghívókat, aligha gondolta, hogy második születésnapját ünnepelheti hamarosan. Éppen elhagyta a Barmer nevezetű települést, amikor egy mezőn éppen mellézuhant egy Mig-27-es.

A vadászbombázó leszakadó alkatrészei el is találták a 26 éves férfit, motorja pedig porig égett. Neki azonban szerencséje volt: bár a keze eltört és kisebb égési sérüléseket is szenvedett, de túlélte a balesetet. A repülő pilótája a légierő tájékoztatása szerint sikeresen katapultált a becsapódást megelőzően. Ő egyébként egy rutinrepülést hajtott végre Jodhpurból az uttarlai légibázisra. Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozhatta a szerencsétlenséget.

A MiG-27-est egyébként az 1970-es években fejlesztették ki a Szovjetunióban, de a Hindustan Aeronatics Indiában is gyártotta. Jelenleg rajtuk kívül Sri Lanka és Kazahsztán is használ még ilyen gépeket. Indiában azonban a tervek szerint 2017-ben nyugdíjazzák a MiG-27-eseket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.