Az Indian sötét lova

2015.02.14. 09:22

Az elmúlt napok szivárogtatását követően most teljes egészében leleplezte legújabb modelljét az Indian. A Dark Horse a Chief alapjaira épül, de a tervezők fontosnak tartották a testreszabhatóságot is. Ha teljesen szabad kezet nem is, de mintegy negyven választható kiegészítőt kínálnak a vásárlóknak.

A Dark Horse (sötét ló) nevéhez méltón túlnyomórészt matt fekete színt kapott, kontrasztot csupán néhány krómos elem jelent. A váz és a futómű változatlan a Chiefhez képest, és szintén megmaradt a V2-es Thunderstroke 111 blokk is. Volt viszont súlycsökkentés, így az ígéretek szerint dinamikusabb gépet kapunk.

Változást jelent az is, hogy a Chieffel ellentétben a Dark Horse egyszemélyes. Igaz, aki mégis párosan szeretne vele közlekedni, rendelhet másik ülést, és kérésre lábtartókat is kaphat az utas. Mivel az Indian jól felszerelt, prémium modellnek szánja újdonságát, van blokkolásgátló, kulcsnélküli indítás, tempomat és öt év kilométerkorlát nélküli garancia is. A rendelhető kiegészítők között a teljesség igénye nélkül van még majomkapaszkodó stílusú kormány, vagy éppen fekete kipufogó-borítás is.

A Dark Horse ezekben a hetekben érkezik meg a kereskedésekbe – először persze az USA-ban. Ára 16999 dollár, azaz mintegy 4,5 millió forint lesz. A nagyközönség előtt a március eleji Daytona Bike Weeken is kiállítják.