Kalandorokra gyúr a Triumph

2015.02.16. 09:38

A szezon közeleg, ezt pedig a meteorológusoknál sokkal pontosabban jelzik a motorgyártók sűrűsödő bejelentései. A Triumph szinte mindenkit megelőzve dobta be az egyik újdonságát, a limitált példányszámban készülő Triumph Tiger Expolorer XC SE-t.

A nagy háromhengeres túraendurót kimondottan a világjárók számára készítették. A matt fekete és matt narancssárga színekben készülő modellt a magasabb szélvédőn és CNC mart lábtartókon kívül ütésállóságot biztósító elemekkel is ellátták: a hűtő és a fényszóró is extra védelmet kapott.

A szériatartozék navigáció, tankpad és csomagtartó-rendszer mellett opcionális Continental TKC80 gumi is az extrém túramotor vonalat erősíti, legalábbis azok számára, akik az extrém túrákat egy nehéz, 137 lóerős lövegtornyon képzelik el.
Ha viszont valaki mégis egy Triumph Tiger Explorer XC SE nyergében vág neki a végtelennek, értékelni fogja a gazdag felszereltséget: elektronikus gázkar, tempomat, kikapcsolható ABS és kipörgésgátló segíti a biztonságos és kényelmes haladást.

Ha valaki ezt a fenti hír hatására egy ilyen motorral akarja a kőkemény kalandmotoros imázsát megerősíteni, sietnie kell: az Explorer XC Special Editionből mindössze 50 darab készül, amit a kiemelt kereskedők között oszt szét a gyártó.