Ez lenne a motorok Teslája?

2015.03.02. 12:33

Az ír Volt Motorcycles neve aligha cseng túlságosan ismerően a motorosok számára. Az Egyesült Államokban is működik hasonló nevű motorgyártó, de nagyon kevesen vannak azok, akik hirtelen akár csupán egyetlen modellt is meg tudnának nevezni ezzel a márkanévvel.

Most azonban bekeményítettek az írek, és hazai motorkerékpár-szalonjukon egy egész sor újdonságot mutattak be. Mind közül a legizgalmasabbnak a Volt 220-at szánták. Ez egy sportos küllemű motor, amelynél azonban a 220 nem a végsebességre, és még csak nem is a hatótávra utal – sokkal inkább arra, hogy otthon is tudjuk tölteni az elektromos gépet. Egy töltéssel 120 kilométert (a nagyobb akkucsomaggal 200-at) tud megtenni, végsebessége pedig nem igazán sportmotoros: 100 km/h körüli.

Emellett több robogót is kiállított az ír gyártó. A City 60 egy retrós kinézetű, elsősorban városi szaladgálásra szánt gép. A Volt 70, 80 és 90 pedig modernebb kinézetűek, és már az elővárosi közlekedésre, ingázásra is megoldást kínálnak.

A vállalat vezetője, Scott Darby szerint nem titkolt céljuk, hogy azoknak adjanak alternatívát, akik naponta ingáznak a munkahelyükre, és szeretnének a lehető legolcsóbban kijönni. Azt mondja, napi húsz kilométernél nagyjából 200 eurónyi (60 ezer forintnyi) éves kiadást jelentenek az elektromos gépek.