Így raknak össze egy Ducatit

2015.03.06. 11:49

Az őszi, milánói EICMA motorszalonon mutatta be a Ducati a felfrissített Multistrada túragépet. Az újítások nem merültek ki a külsőségekben, a Testastretta blokk ugyanis változó szelepvezérlést kapott. Persze amíg egy-egy motorkerékpár eljut a motorosokig, nem csupán a mérnököknek van sok dolguk, hanem a gyártósorokon dolgozó munkásoknak is.

A Ducati most éppen az ő tevékenységüket mutatja be. Egy közel hétperces videóval szemléltetik, hogyan zajlik az összeszerelés, milyen munkafázisokon kell végigmennie a gépnek a Borgo Panigale-i üzemben, mire teljesen elkészül. Szerencsére ráadásul ezt nem egy agyoneffektezett, gagyi zenével súlyosbított felvételen tálalják. Semmi fölösleges trükk, csak a gyár atmoszférája, a szerszámok zaja. Kellemes kikapcsolódás azoknak, akik érdeklődnek a technika iránt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.