Ötvenöt Honda, egy tulajdonos

2015.03.11. 09:24

Eddigi élete ötvenötödik motorkerékpárját vette meg a napokban egy amerikai férfi. Harry Adler ráadásul mindig is hondás volt, az évtizedek során csak a japán márka gépeit hajtotta. A CB300F-et ünnepélyes keretek közt adták át neki.

A nyolcvannégy éves Adler korábban vezetett Helix robogót, de volt többek közt CRF250M-je, CBR250R-e, és VTX1800C-je is. Vagyis azt mondhatjuk, hogy a márkához hű volt az évtizedek alatt, de azon belül szinte mindenféle stílust kipróbált, a supermotótól a sportmotoron át a túragépekig.

Az idős férfi azt mondja, kedvenc kikapcsolódása a motorozás, ebben a műfajban pedig szerinte a Honda verhetetlen. 1963 óta közlekedik két keréken, jelenleg nyolc Hondája van. A kereskedésekben is kedvező tapasztalatokat szerzett. Az 55 gépből 38-at ráadásul ugyanabban a szalonban, a Honda Hornernél vehetett át, tehát hozzájuk is hűséges.

A Hondánál persze felismerték, hogy milyen ritka is az, amikor a reklám szinte házhoz jön, így azt meg is kell becsülni. A Honda amerikai részlegének pénzügyi osztályát vezető David W. Paul személyesen adta át a CB300F-et Adlernek, és méltatta a férfi elkötelezettségét a márka iránt.

Azért az jó kérdés, hogy ha annyira elégedett volt a Hondákkal, miért cserélte olyan gyakran motorjait. Ötvenkét esztendő alatt ötvenöt motor nem kevés, még akkor sem, ha valaki szeret kísérletezgetni.