Kettőötvennel a nemzeti parkban

2015.03.27. 07:08

A közlekedés biztonságát veszélyeztette a rendőrök szerint az a kanadai motoros, aki a Banff Nemzeti Park területén száguldozott járművével.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A 23 éves férfit gyorshajtáson érték, a rendőrök éppen ezért próbálták megállítani. Ő azonban nem volt hajlandó félreállni a jelzés ellenére sem, a traffipax pedig 246 km/h-s sebességet mért nála. Azon a szakaszon egyébként 90 km/h volt a megengedett maximum.

A rendőrök úgy ítélték meg, felesleges és veszélyes lenne, ha üldözőbe vennék a motorost, ezért értesítették a környező települések kapitányságait is. Amikor a férfi beért Canmore városába, akkor már nem volt menekvés, az ottani egyenruhások kikapták a forgalomból.

A fiatalt végül letartóztatták, júniusban pedig a bíróság előtt felelhet tettéért. Nem csupán a gyorshajtás miatt számíthat vaskos büntetésre: helyzetét tovább súlyosbítja, hogy a rendőri jelzés ellenére sem állt meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.