13 millióért legalább a hangulat megvan

2015.03.31. 13:03

Miután a Bimota bejelentette, hogy részt vesz a Man TT-n és más közúti versenyeken, leleplezték a limitált szériás Bimota BB3 TTrofeot. A nevében elrejtett fájdalmas szóviccel súlyosbított limitált szériából (a TT a verseny nevében a Tourist Trophy szavak rövidítése, ebből a trophy olasz megfelelője a trofeo) hatvan darab készül, ami egészen szép szám ahhoz képest, hogy eleve egy különleges kiadás darabszámának megfelelő gyártási kapacitású márka csúcsmodelljének a különleges kiadásáról beszélünk.

A Bimota csapatát a brit Ben Wylie és az amerikai Brandon Cretu alkotják, és egy superbike kategóriás, BMW S 1000 RR blokkos BB3-mal állnak majd rajthoz - a TT-n kívül a North West 200-on, az Ulster Grand Prix-n és a Macau GP-n, legalábbis a tervek szerint.

Az esemény kapcsán leleplezett motor műszakilag megegyezik a széria (muhahaha) BB3-mal, a különlegesség kimerül a versenymotort idéző stylingban. Árat egyelőre nem közöltek, de az alap BB3-ak is 13 millió forint körül mennek, és valószínűleg ez sem lesz olcsóbb.