Gáz van a Multistradákkal

2015.04.07. 09:34

Közel hatezer motorkerékpárra vonatkozó visszahívást rendelt el a Ducati észak-amerikai részlege. Az akció 2010 és 2014 között gyártott 1200-as Multistradákat érint, ezeknél ugyanis egy hiba miatt előfordulhat, hogy nem lehet teljesen visszaengedni a gázt.

Az amerikai közlekedési hatóságnak tekinthető NHTSA nevű szervezet által kiadott dokumentumokból annyi derül ki, hogy a gázmarkolat, illetve –bowden környékén léphet fel a probléma, ha pedig nem tudjuk a kellő pillanatban elvenni a gázt, az akár balesethez is vezethet. A Ducatinál egyelőre három esetről tudnak, amelyeknél jelentkezett a hiba. Ezek azonban szerencsés kimenetelűek voltak, hiszen sem balesettel, sem személyi sérüléssel nem jártak.

A visszahívás hatálya alá eső motorok tulajdonosait a Ducati értesíti, de mind a márka ügyfélszolgálatán, mind pedig az NHTSA-nál érdeklődhetnek az amerikai ducatisok. A javításokat május elsejétől végzik – ez egy néhány perces, ingyenes műveletet jelent majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.