Nem élhetek muzsikaszó nélkül!

2015.04.09. 11:51

A motorkerékpárokon a hifi viszonylag szokatlan extra, ráadásul eddig többé-kevésbé a testes túragépek kiváltsága volt. Így például a Honda Deauville, a Gold Wing, illetve a BMW egyes modelljein élvezhették a zenét a motorosok – kialakítástól függően nagyjából 100 km/h-s sebességig. A kínai Lexmotónál azonban úgy vélik, a kispénzű motorosnak is jár a muzsika.

A Venom 125-ösön az üzemanyagtankba építették az MP3-lejátszót, amely MicroSD kártyát tud fogadni. Elég csupán behelyezni az adathordozót, és meg is szólalnak a tank oldalelemeibe rejtett hangszórók. Persze van egy határozott elképzelésünk arról, hogy mennyire lehet hatékony ez a megoldás egy naked bike-on, ahol a motorhang és a szélzaj feltehetőleg alaposan belerondít a zenei élménybe.

Ami a műszaki adatokat illeti, a Venomba 125 köbcentis egyhengerest szereltek, amelynek teljesítménye 12 lóerő körüli. A megállásról elöl-hátul tárcsafék gondoskodik. A külső nagyjából megfelel a más gyártók által is követett trendnek: van rovarfej-lámpa, és kicsit szögletesek az idomok is. Ára Kínában nagyjából félmillió forintnak felel meg.

A Lexmoto egyébként nem csupán ezt az egy gépet vezette be kínálatába. A ZSB 125 cruiser-jellegű 125-ös, elsősorban ingázóknak, a Diablo 125 robogó pedig enyhén Ducati beütésű.