2015.04.14. 11:04

Bepanaszolta a Yamahát és a Peugeot-t is a Piaggio. Az olasz motorgyártó a japánok Tricity, valamint a franciák Metropolis nevű háromkerekű robogójával kapcsolatban azt kifogásolják, hogy szerintük mindkettő a Piaggio MP3 terveiből táplálkozik, jogszerűtlenül.

Míg a Piaggio konszern 2006-ban dobta piacra először az első kerekek dőlésével operáló háromkerekűt, míg a Peugeot 2012-ben, a Yamaha pedig 2013-ban rukkolt elő saját változatával. Az olaszok már ősszel benyújtották kifogásukat a milánói bírósághoz, azonban a döntésre még várni kell: a Peugeot-val szemben júniusban, a Yamahával pedig júliusban próbálhatják érvényesíteni az igazukat. Érdekesség, hogy a Peugeot-t a márka hazai piacán Franciaországban is megtámadták, ott ugyanis igen nagy a kereslet a háromkerekű robogókra.

És hogy mit is szeretne elérni a Piaggio ezzel az akcióval? A két rivális modell forgalmazásának leállítását, és a piacról való kitiltását. Emellett pedig anyagi kártérítést is követelnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.