Az olaszok nekimennek Amerikának

2015.04.17. 16:45

A Moto Guzzi nagyon erősen ráment a cruiser vonalra, a California 1400 Custom és Touring mellé egy harmadik változatot is terveznek. Nem mondhatjuk, hogy nem láttuk jönni, hiszen 2014 őszén a milánói motorkiállításon bemutatták az MGX-21 tanulmányt, ami ha csak nagy vonalakban is, de előrevetítette, mire készülnek.

A Moto Guzzi főhadiszállásától nem messze, Mandello del Lario környékén kapták le a fejidomos, oldaldobozos – szaknyelven bagger – California 1200-ast, ami ezt a két elemet leszámítva valószínűleg minden porcikájában megegyezik a már kapható modellekkel.

A képet elnézve nem látszik tisztán, hogy fejlesztés alatt álló újdonság milyen mértékben támaszkodik az MGX-21 tanulmányra. Nehéz megmondani, hogy változott-e a kerékméret (a tanulmánynak 21-es elsője volt), az viszont megállapítható, hogy praktikus okok miatt lemondtak a szóló ülésről és a beépített szénszálas dobozokról.

A fejidom formája gyaníthatóan emlékeztetni fog az őszi tanulmányéra, ami végre valami újat hozna a batár denevér-idomok után – sőt, ha tengeren túli sikerekre vágynak, akkor nem hagyják ki a hangszórókat sem belőle, anélkül ugyanis arrafelé egyre nehezebb cruisert eladni.