Megint bajban a Buell

2015.04.17. 10:31

Ismét bajba jutott az Erik Buell Racing. Az amerikai márka 2009-ben – akkor még Buell néven – lényegében megszűnt létezni, amikor a Harley-Davidsonnál már nem tartottak rá igényt. Erik Buellt azonban nem olyan fából faragták, hogy egyszerűen feladja, így 2013-ban kiharcolt egy együttműködést az egyik legnagyobb indiai motorgyártóval, a Heróval.

Már-már azt hihettük, hogy rendeződött az EBR helyzete, bemutatták az első indiai pénzből készült gépüket is, amelyet újabb modellek követtek. Úgy tűnt, hogy ha szépen lassan is, de azért talpra állnak, és fenn tudják tartani magukat. Az ezt követő fordulatok azonban még Erik Buellt és a márka többi elöljáróját is meglepték.

Az új típusok ugyanis nem fogytak, annak ellenére sem, hogy a kereskedők jelentős árengedményekkel próbáltak vásárlókat csalogatni. Jelen pillanatban már nem tudják biztosítani a megfelelő működés anyagi fedezetét, ezért csődvédelmet kértek, és a Wisconsin állambeli illetékesekhez fordultak.

Most nagyon úgy tűnik, hogy az EBR a pillanatnyi fellángolás után végleg lehúzhatja a rolót. Buell ugyanis már köszönetet mondott minden dolgozójának, és azoknak, akik segítették a munkáját, sőt annak a kevés vevőnek is, akik az utóbbi években az ő motorjaikat választották. Igaz, sietve azt is hozzátette, bár ez egy szomorú lezárás, de bízik egy sokkal jobb és vidámabb kezdésben. Erik Buell tehát továbbra sem adja fel.