Semmi köze a stílusnak a névhez

2015.04.20. 15:02

München környékén már egy éve suttognak arról, hogy készül egy K 1600 alapú bagger. Most megérkezett az első kémfotó, és a jármű eggyáltalán nem úgy néz ki, mint egy bagger. 

De hát ez mitől bagger?
De hát ez mitől bagger?
Fotó: Visordown

Baggernek azokat a cruisereket nevezik, amiket fejidommal és oldalsó kofferekkel szereltek, így alkalmasak túrázásra. Ilyen például a Harley-Davidson Street Glide, a Honda Gold Wing F6B, a CTX1300 és ilyen lesz a nemrég kémfotózott Moto Guzzi California 1400 legújabb változata. Ezeket megnézve viszont jogos a kérdés: az új K 1600 hol lesz bagger?

Továbbra is van rajta hátsó doboz, mint a K 1600 GTL-en, és ott van az utas karfája is, mint a GTL Exclusive-on, vagyis sokkal valószínűbb, hogy a bagger nevet csak hangulatfestésre használják, és az újdonságot a nagyobb oldaldobozok és a mélyebben elvezett kipufogók jelentik, és új modell helyett inkább csak egyfajta különleges kiadásról lesz szó.

Hogy pontosan mi is a BMW terve az új K 1600 változattal, az legkésőbb ősszel kiderül, ugyanis akkor fogják leleplezni a szériaérett modellt.