Lehetséges ennél nagyobb tahónak lenni?

2015.04.22. 16:40 Módosítva: 2015.04.22. 16:41

Az argentin futam warm up-ján a Moto3 kategóriában induló Romano Fenati minden olyan gesztust bemutatott, amitől egy motorversenyző ellenszenves lehet. Niklas Ajoval szólalkozott össze, és nem  sikerült nagyvonalúan túllépnie a konfliktuson. A hölgyolvasóknak elárulom, hogy ez a fajta viselkedés szokatlan a versenypályákon, a férfi olvasóknak pedig úgy mondanám, hogy egy ekkora utolsó büdös tahót még nem láttam.

A videón jól látszik, hogy az ötös rajtszámú Fenati először belerúg a harmincegyes számot viselő versenyzőtársába, aztán megüti, majd leírhatatlan féregséghez folyamodik: az indulás előtt sunyin átnyúl a Ajo kormányára, és a vészleállítóval lekapcsolja annak motorját.

Ez egészen elképesztő patkányság, ugyanis ezekben a versenymotorokban nincs önindító, így ha leáll és nincs kéznél a csapat a légkulccsal, akkor már csak betolni lehet. Fernati a mutatványért büntetést kapott, utolsó helyről rajtolt, de végül a nyolcadik lett.

Az olasz Fenati a harmadik futam után a bajnokság 10. helyén áll tizenhat ponttal, a finn Ajo fele annyival a 15. helyet védi.