Rendőr rúgta le a motorról

2015.04.25. 15:37

A napokban került fel az internetre az a videó, amelyen egy 2012-es, texasi üldözés végkifejlete látható. A 25 éves motoros kapott egy lövést, majd a rendőr nemes egyszerűséggel lerúgta a motorról.

A 25 éves Steven Gaydos – nem összekeverendő az azonos nevű forgatókönyv- és újságíróval – karácsony előtt pár nappal áthajtott egy közlekedési lámpa piros jelzésén, majd úgy gondolta, GSX-R 750-esével könnyedén le tudja rázni a nyomába eredő rendőrt. Ez azonban egyáltalán nem így történt.

Bár időnként a 200 km/h-t is elérte az üldözés során, végül mégsem tudott meglógni, a nyomában loholó Abraham Martinez pedig megpróbálta kilőni a motor hátsó kerekét. Lövése azonban célt tévesztett, a golyó egyenesen Gaydos combjába fúródott. A fiatal férfi erre feltartott kézzel jelezte, hogy feladja a menekülést, és már éppen motorját támasztotta volna le, amikor megérkezett a rendőr, és nekifutásból lerúgta a motorról.

Az ügy kivizsgálása több évet vett igénybe, közben néhány napra fel is függesztették az intézkedő rendőrt. Arról nem szólnak a hírek, hogy végül Gaydosra milyen büntetést szabtak ki.