2015.04.29. 11:45 Módosítva: 2015.04.29. 11:45

Nagy visszahívást jelentett be a Harley-Davidson az Egyesült Államokban. Az NHTSA – lényegében az amerikai közlekedési hatóság – vizsgálatai szerint ugyanis egyes modellek kuplung főhengerével lehet gond, amely azt eredményezheti, hogy a kuplung nem old rendesen. Elsősorban akkor állhat elő a probléma, ha valaki hosszabb ideig nem használja a gépet.

A hiba jó néhány különböző modellen tetten érhető, ezeknek a 2014. április 28. és október 24. között gyártott példányai esnek a visszahívás hatálya alá. Ilyenek az Electra Glide Ultra Classis és annak Twin Cooled kivitele, az Ultra Limited, a Police Electra Glide, a Street Glide, a Street Glide Special, a CVO Street Glide, az Electra Glide Ultra Classic Low és a Twin Cooled változat, az Ultra Limited Low, a Road Glide, a Road Glide Special és a CVO Road King.

A Harley-Davidson illetékesei a közeljövőben minden érintett tulajdonost értesítenek majd, utána a szervizben ellenőrzik a kuplungkarnál lévő tömítést, és szükség esetén cserélik azt. Az eset Magyarországon három darab motort érint, ráadásul abból kettő még az importőrnél van.