A világ legparább motoros mutatványa

2015.05.04. 17:33

A nap végén szánjunk másfél percet minden idők legdurvább motoros mutatványára. Josh Sheehan a freestyle motocross legújabb istene, aki csak az unalom ellen kezdett motorozni Ausztrália egyik legizoláltabb részén. Aztán egyszer csak a világ legjobbja lett. Ezzel.

Sokáig arról volt híres, hogy be tudja adni Pastrana legveszélyesebb trükkjét, a dupla hátraszaltót. Most viszont beadta a triplát – ez nem a plafon, ez már bőven afölött van, valahol a sztratoszféra fölött, ahol élő ember még nem járt azelőtt.

Sheehan ráadásul nem az FMX-ben szokásos 250-es vagy 300-as kétütemű motorral adta be a trükköt, hanem egy fokkal nehezebb, 450-es négyütemű Honda CRF450-nel. A sportágban ezzel olyan magasra tette a mércét, hogy a nem is nagyon látni, merre van a tovább. (Egyébként ő is felép majd a Groupana Arénában a Nitro Circussal június 14-én.)

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.