Olcsó motorokkal a piac meghódításáért

2015.05.05. 10:33

Az áprilisi adatok szerint tizennégy százalékos növekedést könyvelhetett el a tavalyi eladásokhoz képest az indiai TVS Motors. A motorgyártó azonban ennyivel nem éri be, tovább növelné piaci részesedését. Ezt elsősorban olcsó gépekkel érhetik el – ezek közül az egyik legvonzóbb az 51 990 rúpiába, vagyis alig több mint 200 ezer forintba kerülő Phoenix 125.

A közeljövőben a Victor feltámasztásával és egy új sportmotorral bővíthetik a kínálatot. Előbbi modell bő egy évtizede került fel először a márka palettájára, és akkor a legkelendőbb típusnak számított. Most egy modernebb, 110 köbcentis EcoThrust blokkal tér vissza, amely már az indiaiak más modelljeiből is ismerős lehet. A további újításokról egyelőre nem számolt be a gyártó. Ára még a Phoenix 125-ösénél is kedvezőbb lehet.

A másik újdonság egy – odakint prémiumnak számító – sportmotor lesz, amellyel szintén a Délkelet-Ázsiában népszerűnek számító 100-300 köbcenti közötti szegmenst célozzák meg. Ezt a hírek szerint a BMW-vel közösen fejlesztik, és a KTM Duke sorozatához hasonló dizájnt, valamint 300 köbcentis, befecskendezős blokkot kap.

Az elöl-hátul tárcsafékes, blokkolásgátlóval felszerelt gép a sportos jelleg ellenére sem kap várhatóan teljes idomzatot. Ára a prémium jelzőhöz igazodva egymillió forintnak megfelelő rúpia körül várható.