Akcióban az R1 összes generációja

2015.05.11. 17:31

A Yamaha tavaly ősszel büszkén mutatta be az új R1-et és R1M-et, amellyel aztán nem is győztek betelni. Azóta már minden porcikáját jól ismerhetjük a gyártó által kiadott információk, fotók és videók tömegéből, sőt azt is tudjuk, hogyan viselkedik a versenypályán. A japánok azonban nem érték be ennyivel, és összehozták az idén már 17 éves modell eddigi generációinak vezető fejlesztőit.

Mindezt pedig videóra is vették: mindegyik szakember jellemzi néhány mondattal, vagy talán inkább csak címszóval saját munkáját. Így Kunihiko Miwa, az első generáció fejlesztésének irányítója a kompakt vázat és a motor elhelyezkedését emeli ki, Yoshikazu Koike a kompromisszummentességet, Mokoto Shimamoto pedig a kezelhetőséget. Toyoshi Nishida és a legfrissebb modell atyja, Hideki Fujiwara a MotoGP-rokonságra mutat rá.

Mindeközben Valentino Rossi rója a köröket a versenypályán egy R1-es nyergében, de a videó végén az öt projektvezető is gurul egyet. Az alig kétperces kisfilmből az elég tisztán lejön, hogy ezek az emberek – egyébként joggal – nagyon büszkék a munkájukra. Magának a klipnek viszont kissé előzetes-hangulata van, valahogy túl rövidre sikerült. Talán lesz még folytatás.