Viszik a Scramblert, mint a cukrot

2015.05.12. 08:11

A valaha volt legsikeresebb hónapot produkálta áprilisban az eladások tekintetében a Ducati. Az olasz motorgyártó 7 309 gépet értékesített, azaz közel ezerrel szárnyalta túl az eddigi rekordot: 2012 májusában 6 500 motorjuk talált gazdára. A növekedés a tavalyi statisztikához képest közel harminc százalékos, de a negyedévet tekintve is csúcsokat ostromolnak.

Az adatok szerint egyébként a siker kulcsa néhány új vagy felfrissített modell. A legtöbben a Scramblert keresték a márkakereskedésekben, amely olyannyira népszerűnek bizonyult, hogy Olaszországban a harmadik helyre zárkózott fel a világszerte kedvelt BMW R 1200 GS, valamint a Yamaha MT-09 mögött. Emellett a szintén ősszel bemutatott, friss Multistrada 1200 és az 1299 Panigale járult hozzá nagymértékben a Ducati sikeréhez.

Nemcsak a hazai piacon szeretik azonban az olasz márkát. Németországban például 52 százalékkal, Spanyolországban 54, Nagy-Britanniában pedig 50 százalékkal ugrottak meg az eladásaik. A Ducatira a legnagyobb kereslet az Egyesült Államokban mutatkozik, ahol viszont még csupán a következő hetekben lesz elérhető a friss modellpaletta több tagja, így további ugrás várható.