Elkészült a Victory versenyblokkja

2015.05.26. 10:06

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Polaris tulajdonába került Victory a sportmotorok felé fordul. Legalábbis két olyan legendás versenyen mindenképpen, mint a Man-szigeti TT és a Pikes Peak-i hegyi felfutó. Előbbin villanyhajtással, utóbbin viszont egyedi építésű benzinessel vesznek részt.

Mivel a Pikes Peak-i versenyig már csupán alig több mint egy hónap van hátra, sokáig nem szöszölhettek a versenygép megépítésével, de nem is tették. Korábban már egy óvatosan kitakart videót láthattunk, most azonban hivatalos képeket is kiadtak a V2-es blokkról, ami a hegyi versenyen induló motort hajtja. Ez lényegében egy Indian Scout blokkjának alaposan felhergelt változata. Igaz, részletes műszaki adatokat nem hoztak még nyilvánosságra.

A neves motorépítő, Roland Sands műhelyében viszont készül maga a motorkerékpár is, amely befogadja ezt a blokkot. A Project 156 sportmotor nevét a Pikes Peak 156 kanyarjáról kapta. A versenyre a Victorynál jó tapasztalatszerzési lehetőségként tekintenek – az itt begyűjtött információkat a későbbiekben is fel tudják majd használni a sportmotorok gyártásánál. Ha pedig esetleg egy kiugró eredmény is összejönne, az feltehetőleg egy ünnepi különmodellt is eredményezne.

A Pikes Peak-i felfutó minden indulójának nehéz dolga lesz. Idén is közel húsz kilométeres versenytávot és 1500 méteres szintemelkedést kell leküzdeniük, miközben ádáz küzdelmet vívnak a stopperrel szemben is. Ráadásul az sem elhanyagolható kérdés, hogy ezúttal a villanyhajtás, vagy a hagyományos benzinüzem lesz-e a nyerő.

Az alábbi videóban a Victory és Roland Sands korábbi közös munkája látható: