Nem az a fajta, aki elveszi a gázt

2015.06.13. 07:19

A Sulby Straight a leggyorsabb része a Man TT-nek, ha jó az időjárás, akkor a Superbike és a Senior TT futamon kiadja a 320 km/h is ezen a mérföld hosszú egyenesen.

Ez azonban közel sem szokásos tempó a TT pilóták számára, kevesen merik addig húzni a gázt - a végén ugye féktáv következik, amit nem mindegy, hogy valaki 320-ról vagy 280-ról kezd meg. James Hillier viszont nem az a fajta, aki elveszi a gázt, nagyon nem. Egy Kawasaki H2R nyergében beállította a hegyi szakasz legmagasabb végsebességét, 331 km/h-s sebességet ért el a Sulby egyenesben.

Ezzel ő lett az aki a Man TT-n a legnagyobb végsebességet érte el - igaz, korábban nem nagyon álltak rajthoz több, mint 300 lóerős, kompresszoros, széria gyártású motorkerékpárral. A Kawasakin csak minimális változtatásokat hajtottak végre, amik egytől-egyig a futóművet érintették, hiszen a gyári szetting nem a rendkívül változatos TT útvonalra lett hangolva.

Bár Hillier rekordot állított fel, nem ért el dobogós helyezést. Mondjuk lassú éppen nem volt, 175 km/h-s átlagsebessége elég jónak mondható.