Egy másfél millió forintos bicikli lett a legendás márkanévből

2015.06.23. 11:39

Az egykori legendás spanyol márka feltámadni látszik. Ám míg az 1958-as alapítástól egészen az 1983-as csődig könnyű, kétütemű motorok alkották a kínálatukat, 2015-től első sorban elektromos rásegítésű biciklikre koncentrálnak. A barcelonai gyár már áll, évente ezer darabos kapacitással tudnának kezdeni, de idővel a húszezres darabszámot is elő tudják majd állítani.

Első szériamodelljuk a Bultaco Brinco lesz - ha a név ismerősnek tűnik, nem véletlen, a 70-es években már volt ilyen nevű típusuk, ám az akkor egy 74 köbcentis scrambler volt. Az új Brinco viszont egy elektromos rásegítésű kerékpár, amiben egy 2,6 lóerős villanymotor kapott helyet. Tisztán az akkumlátorokról hajtva körülbelül 30 km lesz a hatótávja, míg ha csak rásegít a láberőre, akkor ennek majdnem a háromszorosát tudja. A Brinco teljes tömege 39 kg, amiben a 9 kilós akkumulátorcsomag is benne van. Az ára viszont döbbenetes: majdnem másfél milliót fognak kérni egy darabért.

Akit lehangolna, hogy a legendás és sokak által máig mániákusan rajongott márka mindössze egy méregdrága biciklivel próbálja kiszúrni a vevők szemét, az gondoljon arra, hogy a cél szentesíti az eszközt: ha a tervek szerint elmegy az első ezer darab, akkor talán a tavaly bemutatott Bultaco Rapitán és Rapitán Sport tanulmányok is gyártásba kerülhetnek.