Negyvenmilliós gépen dolgozik a KTM

2015.06.24. 08:13

A KTM-nél gőzerővel dolgoznak az RC16-os kódnevet viselő MotoGP versenygépen, amely a tervek szerint a 2017-es idényben gyűjti majd a kilométereket – az osztrákok reményei szerint pedig a pontokat és győzelmeket is – a világbajnoki pályákon.

Ezt a technikát – ha nem is változatlan formában – pedig nem csupán a vébé-menő istállók kaphatják meg, hanem más vásárlók is. Igaz, szó nincs arról, hogy utcai szupersportmotort építenének, Stefan Pierer vezérigazgató szerint ugyanis már túlzottan elharapózott a lóerőlicit, ebben pedig ők nem vennének részt. Legutóbbi próbálkozásuk, az RC8R a maga közel ötmilliós árával nem bizonyult igazán sikeresnek, noha igazán belekötni sem lehetett abba, amit kínált.

Most tehát inkább a pályázókra koncentrálnának, persze arra is mérget vehetünk, hogy egyáltalán nem lesz majd gyenge a végeredmény. Egyelőre annyit tudni, hogy egyliteres négyhengeresen dolgoznak, amelyből 150-200 darabot gyárthatnak le. Ára csillagászatinak mondható, 140 ezer euró körüli lehet, amely bő 40 millió forintnak felel meg. Ezzel a Honda frissen bemutatott RC213V-S-ével játszik majd egy ligában. A bemutatót a MotoGP-változaténál később, 2018 második felében tarthatják meg.