Nem hiszed el, mit csinált a Triumph ezzel a motorral!

2015.07.09. 13:22

Már javában pörögnek a közúti tesztek, hiszen forgalomban sikerült lekapni a legújabb Triumph-ot. Első ránézésre Bonneville T100 adja az alapot, másodikra pedig Thunderbird 1600, de igazából egyik sem helyes: az új folyadékhűtésű, 1100 köbcentis kéthengerest szerelték a csapott farú motorba - a pletykák szerint a 865 köbcentis levegős kéthengeresnél lényegesen erősebb lesz, míg a Bonneville-ek teljesítménye 69 lóerő, addig az új 1100-as már körülbelül 100 LE-t fog tudni.

Ez a blokk egyébként már szerepelt kémfotón, legutóbb egy café racer prototípusban kapták le, ami lényegesen sportosabb volt a ma kapható Thruxtonnál: fordított villa, dupla tárcsafék és Brembo nyergek árulkodtak a képességeiről.

Bár a lengőnyerges bobber elég szériaérettnek tűnik, valószínűleg 2017-es modell, hiszen 2016-ra megújul a Speed Triple, a Triumph Tiger Expolorer és bemutatják az új Bonneville-t is, tehát nem valószínű, hogy már ősszel láthatjuk a nemzetközi motorkiállításokon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.