Annyira másolták a Kawasakit, hogy kivágták őket a piacról

2015.07.17. 10:38

A kínai CFMoto egyik modelljét, a WK Bikes márkanéven forgalmazott soros kéthengeres WK 650i-t angliában egyszerűen kitiltották a piacról, mert zavarbaejtően hasonlított a Kawasaki ER-6n-re. A motorblokk külseje, a váz, a futómű, a kerekek, de még a műszaki adatok is zavarbaejtően idézték a japán motort, a hatóságok döntését pedig a jogi szaknyelv ismerete nélkül úgy foglalnám össze, hogy egyértelműen megállapítható a gerinctelen másolás.

Emiatt a CFMoto/WK Bikes kénytelen áttervezni a motor műanyag elemeit. A megjelent CAD/CAM rajzok alapján az olcsón gyártható burkolatok már tényleg nem egy az egyben másolatai az ER-6-nak, bár a váz és a többi elem továbbra is árulkodik, hogy honnan merítették hozzá az ihletet.

Az átszabott modell valószínűleg 2016-ban merészkedhet vissza Angliába, ahol bő 25 százalékkal olcsóbb, mint a mintául szolgáló Kawasaki.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.