Villanyroller vagy robogó? Ez az új Volkswagen!

2015.07.26. 14:16

Last Mile Surfer néven mutatott be érdekes közlekedési eszközt a Volkswagen. A legtöbb forrás elektromos robogóként hivatkozik a szerkezetre, amely azonban talán jobban emlékeztet egy roller és egy segway szerelemgyerekére.

A mindössze tizenegy kilogrammos jármű összecsukható, és arra tervezték, hogy könnyedén elférjen egy autó csomagtartójában. Ha pedig már közeledünk végső úti célunkhoz, egyszerűen letesszük az autót, ahol még van parkoló, és felpattanunk a Last Mile Surfer munkanevet viselő háromkerekűre, amellyel már nem kell parkolóhely keresgélésén törni a fejünket akár a zsúfolt belvárosban sem. Így tehát megússzuk a tömegközlekedést és a taxit is.

A villanyhajtású gép hatótávja húsz kilométer egyetlen töltéssel, tehát azért oda-vissza aligha szelhetünk át vele egy nagyobb várost, de arra, amire tervezték, kiválóan megfelel. Arról mondjuk nem szólnak a hírek, hogy mekkora sebességre képes, de mivel a gyaloglást hivatott kiváltani, így ez nem is igazán lényeges szempont.

Martin Winterkorn, a Volkswagen elnöke szerinte jövőre már kapható is lesz a Last Mile Surfer, amelyért várhatóan ezer euró alatti összeget kérhetnek el a kereskedők.