Ennek az embernek elég szokatlan hobbija van

2015.08.06. 10:11

Soha akkora távot nem tettek még meg elektromos motorkerékpárral, mint amennyit Thomas Tomczyk motorozott az elmúlt hetekben. Ő ugyanis Zero S gépe nyergében ülve 12 644 kilométert motorozott, míg az Egyesült Államokból elért a kolumbiai Honda városába.

Eredményét GPS-szel hitelesítette, így a műfajban egyedülálló teljesítményt hamarosan be is jegyzik a Guinness-rekordok könyvébe. Tomczyk azonban még nem ért célba: egészen Patagóniáig menne, azaz Dél-Amerika legdélebbi részét szeretné elérni. Addig további hatezer kilométert kell leküzdenie.

Mindez pedig nem csupán a távolság miatt jelent kihívást számára. Egy hagyományos üzemű, benzinnel hajtott gépet ugyanis elég a kiszemelt benzinkúton megtankolnia, itt azonban töltési ciklusokat kell beiktatnia a motorozással töltött órák közé. A tapasztalatok szerint egy nap 300 kilométer körüli távolságot tud megtenni – egyhuzamban ennek nagyjából a felét.

A férfi egyébként dokumentumfilmet is készítene utazásáról. Annak finanszírozására el is indított egy gyűjtést a Kickstarteren.