Ilyen gyűjteményt még nem láttál

2015.08.25. 14:39

Nem mindennapi motorkerékpár-gyűjtemény elárverezésére készül a Bonhams aukciósház. Összesen hatvan igen ritka amerikai klasszikus keres új gazdát az októberi liciten – egy-egy gép önmagában is megér több tízmillió forintot.

A motorok mindeddig egy bresciai magánmúzeumban parkoltak. A Santoni csoport korábbi ügyvezetőjének, Tiberio Lonatinak a tulajdonát képezték, akinek mindig nagy szerelmei voltak az amerikai motorkerékpárok. 2013 decemberében, 69 éves korában azonban elhunyt, maga mögött hagyva a gazdag kollekciót.

A gyűjtemény egyik kiemelkedő darabja egy 1910-es Pierce 688 Four - az első négyhengeres amerikai motorkerékpár -, amely a becslések szerint 60-80 ezer fontot, tehát akár 35 millió forintot is megérhet. Az 1930-as Indian 402-ért is bő húszmilliót várnak a szervezők. De van itt még 1916-os Henderson, 1911-es Flying Merkel, Harley-Davidson Model J 1920-ból, vagy éppen Thor Model U 1915-ből.

A motorokat október 17-én árverezik majd el, a Bonhams Autumn Stafford Sale keretein belül. A motorok teljes listáját addig is az aukciósház weboldalán lehet böngészni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.