2015.08.25. 07:56

Bejelentette a 2016-os évre szánt modellcsaládját a Harley-Davidson. Az amerikai gyártó nemcsak stílusban, hanem teljesítményben is változtat. Történetük legerőteljesebb cruisercsaládját ígérik.

Az Iron 883-nál igyekeztek nyers, durva kidolgozás hatását kelteni, ezzel felidézve a garázsban összerakott bobbereket. Ugyanakkor a hátsó felfüggesztést átdolgozták, könnyebb, magnézium kerekeket szereltek fel, és az ülést is igyekeztek kényelmesebbre szabni. A Forty-Eightnél az első futóműhöz nyúltak, ahol 49 mm-es villát alkalmaztak. Itt is magnézium kerekeket használtak.

A cruiserek terén a valaha volt legerőteljesebb kínálatot ígéri a gyártó. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Fat Boy S és a Softail Slim S limitált szériás változatban megkapja a Screamin' Eagle fantázianevet viselő Twin Cam 110 blokkot. Alapból mindkettőnél a sötét színek uralkodóak, utóbbi gép azonban Olive Gold Denim színben, military stílusban is elérhető lesz, a háború utáni customokat idézve. A Softaileknél egyébként alapfelszereltség lesz a Twin Cam 103 blokk. Sőt, a modellcsaládnál először – több típusnál extraként – lesz elektromos tempomat is.

A Sportstereknél az első –s hátsó futóművet is átdolgozták, az ígéretek szerint a motorkerékpárok így jobban tudnak majd alkalmazkodni a rossz minőségű utakhoz. A Road Glide Ultránál a nagyobb kényelemre helyezték a hangsúlyt. Szerepel továbbá a kínálatban a Heritage Softail Classic és a Street 750 is.