Nagyrobogókkal frissít a BMW

2015.09.21. 11:55

Két nagyrobogó felfrissített változatát mutatta be a BMW. A gyáriak által kiadott anyagból pedig az is kiderül, hogy a C 600 Sport neve C 650 Sportra módosul. A másik megújított típus egyébként a C 650 GT.

Műszaki oldalon eget rengető újdonságra persze nem kell számítani. A kéthengeres blokk továbbra is 60 lóerőt képes leadni, mindezt ráadásul ugyanúgy 7500-as fordulatszámon, mint az eddigiekben. Készül azonban egy 48 lovasra fojtott kivitel is, amely megfelel az alacsonyabb jogosítványkategóriáknak is. A hírek szerint a CVT váltót áthangolták kicsit, így elinduláskor dinamikusabbnak érződnek a gépek.

A futóművet is finomították, és bár a rugóút elöl-hátul megmaradt 115 milliméteres, összességében kényelmesebb, komfortosabb lesz a közlekedés mindkét nagyrobogóval. A blokkolásgátló és az automatikus menetstabilizátor egyaránt szériatartozék. A C650 GT-n pedig már jelen van a Side View Assist, amely a holttér figyelésében segít.

A C 650 Sportot, amelynek formáját is számos részletében átdolgozták a bajorok, elsősorban a sportosabb robogót keresőknek szánják, míg a GT-t azoknak, akik szívesen túráznak is, de mégsem kimondottan túramotort keresnek. Emellett persze szokás szerint új, kimondottan bonyolult elnevezésű fényezéseket is bevezetnek. A C 650 Sportnál Valencia Orange narancssárga, a GT-nél Frozen Bronze is lesz, a Lightwhite fehér és a Blackstorm fekete mindkettőnél elérhető.