Amikor a műszaki újítás is az esztétikáról szól

2015.09.22. 12:52

A Ducati vezérigazgatója kilenc új modellt ígért, amiből a Monster 1200 R-t már elspoilerezték a frankfurti autószalonon, most pedig leleplezték a frissített Ducati Diavel Carbont is.

A legszembetűnőbb újítás a festés, egy újfajta szürke (Asphalt Grey) fényezés találkozik a nyers szénszállal, amit vékony piros csíkok és úgynevezett fekete króm váz tesznek teljessé.

A Diavel Carbon annyira a külsőről és a megjelenésről szól, hogy a technikai újítások is 70%-ban esztétikai célokat szolgálnak. Így a kipufogócsövek Zircotec bevonatára sem a tökéletes gázlengések miatt volt szükség, hanem egyszerűen azért, mert eszeveszett jól néz ki a kerámiaszerű felületkezelés.

Ugyanígy az új, szálcsiszolt acél kipufogódob is a látványról szól, ahogyan az áttervezett kerekek, az ülés, és annak spéci kárpitozása is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.