Mi lesz ebből? Gixxer vagy Hayabusa?

2015.10.02. 13:24 Módosítva: 2015-10-02 13:24:40

A Suzuki korábban azt ígérte, izgalmas tanulmányt állítanak ki az október végén kezdődő Tokiói Autószalonon. Most meg is villantották ezt a koncepciót, és valljuk be, nem igazán erre számítottunk.

A gyáriak által kiadott fotót nem könnyű megfejteni, leginkább egy bevakolt sportmotor benyomását kelti. A hozzá kapcsolódó rövid sajtóközlemény szerint pedig ez szimbolizálja mindazt, amit a GSX nevet viselő, nagy teljesítményű motorkerékpárok jelentenek. Ebből a begubózott állapotból kelnek majd ki a jövő sportmotorjai a Suzukinál.

Ezek alapján akár Hayabusára vagy az új GSX-R1000-re is asszociálhatunk. Ha Tokióban még valóban csak ezt a furcsa koncepciót állítják ki, akkor vélhetően a novemberi milánói EICMA szalonon láthatjuk kikelni belőle a sorozatgyártású gépet, vélhetően egy vadiúj Gixxert.

Emellett Hustler Scoot néven egy másik modellt is megvillantott a Suzuki. Ez lényegében egy ötven köbcentis robogó, amelynek különlegességét az ülés előtt, a két lábtartó trepni között elhelyezett bőrönd adja. Ez egyébként levehető lesz a hírek szerint. Így pedig akár teniszütőt is szállíthatunk az ülés alatt, nem baj, ha a nyele előrelóg a lábunk közé.