Az Apple csinálta ki az elektromos motorokat

2015.10.20. 14:19

A Mission Motors idén beszüntette a működését. Elektromos motorkerékpárok fejlesztésében utaztak, rendkívül komoly mérnökgárdával, és a folyamatos tőkehiány ellenére igen ígéretes volt a cég. Csak aztán jött a telefonjairól ismert IT-óriás, és minden bedőlt. De miért is?

Bár az Apple eddig nem ismerte be, hogy autós projektet futtatna, hihetetlen lendülettel szívják el máshonnan a témában járatos mérnököket. Elon Musk, a Tesla feje nemrégiben beefelte is emiatt az Apple-t, igaz, ő azt mondta, hogy csak azokat az mérnökeiket vitték el, akiktől amúgy is meg akartak volna válni.

De a hírek szerint nem csak a Teslát érinti az Apple agresszív agyelszívása, hanem szinte ez összes nagy autógyártót is, de egyik sem sínylette meg annyira, mint a Mission Motors, ahol nem tudták felvenni a versenyt az Apple kínálta fizetésekkel. Emiatt kulcsfontosságú figurák álltak fel - mint például két alelnök és az erőátviteli rendszerek fejlesztését vezető mérnök. Ezt megtudták a befektetők is, és ők is kihátráltak az üzletből.